Cantharellus subpruinosus Eyssartier & Buyck |
ROSSINYOL, vaqueta, ginesterola |
DESCRIPCIÓ: de 4-10 cm, primer convex, després estès i més tard deprimit del
centre, per acabar en forma d'embut. El marge, que és lobulat i ondulat, primer és involut i
després recte. La superfície és llisa i seca, de color groc viu, que sovint pot ser molt
esblanqueïda. Himeni format per plecs laminars gruixuts, molt decurrents, intervenats i
bifurcats, de color groc viu. Esporada de color groc intens. Peu massís, de
3-8 x 1,5-2,5 cm, atenuat cap a la base i sovint corbat, primer de color blanc i més tard groc
viu. Carn abundant, tendra, de color blanc-crem, que tarda molt a podrir-se i que no es
corca gairebé mai. Fa una olor agradable, fruitada, i el seu gust és dolç. |
© 2006 Associació Micològica Joaquim Codina
Aquesta obra està subjecta a una Llicència
de Creative Commons.